Cuvanje cajeva


Čuvanje cajeva

Čaj je vrlo osetljiv pa se mora čuvati na hladnom i suvom mestu. Nemojte ga držati pored belog luka, na primer, jer lako prima mirise. Aluminijumske posude koje se mogu čvrsto zatvoriti su idealne.
Pijte čaj stalno i svakodnevno jer:
čaj ujutro budi, osvežava duh i misli, podržava kreativnost i podstiče volju (crni čaj, zeleni čaj, šipkov čaj, voćni čajevi…);
čaj u podne opušta, obnavlja i čisti organizam, olakšava varenje, posebno teško svraljive hrane, vraća organizmu vodu i, uopšte, uz čaj se druži i opušteno čavrlja (maštovite biljne mešavine, voćni čajevi, “čajni kokteli”, domaći ledeni čajevi…);
čaj navečer opušta od napornog dana, umiruje, uspavljuje, daje osećaj mira i zadovoljstva, olakšava varenje i osigurava bolji i mirniji san (biljni čajevi, metvica, kamilica, matičnjak ili mešavine…);
čaj zimi greje, opušta, ispunjava duge večeri, pobuđuje volju, daje energiju;
čaj leti osvežava, smanjuje znojenje, osigurava organizmu dovoljne količine vode, vitamina i ostalih mikroelemenata, čisti organizam od toksina, diže energiju, vraća volju… (voćni čajevi, domaći ledeni čajevi, biljni čajevi).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: